Водна струя като морска вълна посреща бургазлии след ремонта на Тройката

Така ще изглежда централният фонтан на площада

Нова зона за отдих с водно огледало, пейки, кошчета и зеленина ще бъде един от акцентите в новата визия на площад "Тройката". Зоната на фонтана също ще бъде благоустроена като водната струя ще наподобява морска вълна.

КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА ТРОЙКАТА СЛЕД РЕМОНТА ВИЖ ТУК

В двата края на площада се предвиждат нови, модерни фонтанки за питейна вода. Една от идеите в проекта е малки пластики в тревните площи да възпроизвеждат характерни за града символи. Около Културния дом на НХК ще има нова градинска площ с атрактивно осветление.

Въпреки че ще продължи около година, ремонтът на "Тройката" върви поетапно, с цел да не се създава неудобство за бургазлии и те да имат свободен достъп през площада по време на реконструкцията, казаха от местната администрация.

Според работния проект строителните работи стартираха от страната на ул. "Васил Левски". Следващият етап обхваща изграждането на подземна улица, свързваща улиците "Княз Борис I" и "Ген. Гурко".

 Целта е транзитно и безконфликтно преминаване на автомобилния трафик под пешеходните пространства и свързването на западните жилищни квартали с Приморския парк. Третият и четвъртият - включват обновяване на пространството около Културния дом на НХК и зоната между паметника и "Александровска".

Проектът предвижда да превърне любимия на бургазлии площад "Тройката" в съвременен градски център с подобаващи зони за отдих и разходка, провеждане на концерти на открито, атракции и културни изяви.