Незрящ от Добрич подновява гладуването си с искане за оставка на правителството

Започва да гладува на 2 януари и ще поиска статут на емигрант, ако правителството не подаде оставка

Добричлията Владин Бенков подновява гладната стачка с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

Мъжът е незрящ и точно преди една година бе обявил гладна стачка, за да бъдат удовлетворени негови лични искания. След среща с кмета Детелина Николова и решаване на жилищния му проблем и осигуряване на личен асистент Владин Бенков се отказа от намерението си да гладува.

Според Владин Бенков българските институции не изпълняват задълженията си. Правителството на Пламен Орешарски не се справя адекватно със ситуацията и в резултат на това България е една от най-изоставащите страни в ЕС. Кой ще носи отговорност за неуспехите на това правителството – премиерът, Станишев, Местан или Волен Сидеров, задава въпрос Владин Бенков.

Заявлението си за гладната стачка от 2 януари  Бенков е разпратил до президенството, правителството, председателя на Народното събрание, областния управител, кмета на Добрич, Международната конвенция за човешки права на ООН, представителствата на страните-членки в ЕС.

В  Народното събрание  се разиграва цирк за натрупване на дивиденти  на политическата партия  БСП и дъщерните партии ДПС и АТАКА  за спечелване на европейските избори., смята добричлията. Той настоява за незабавна оставка на правителството, която да бъде предшествана от промяна на изборните закони, съгласувана с всички политически партии, НПО и гражданското общество.

На 2 януари 2014 г. в предоставеното му от общината жилище - бившите студентски общежития по ул. “Калиакра” 54 в Добрич.

Ако искането му за оставка на правителството на Пламен Орешарски не бъде изпълнено мъжът ще поиска от представителствата на страните – членки на ЕС статут на емигрант.