Орешарски призна, че ново поевтиняване на тока не е препоръчително

Ще насърчаваме раждаемостта, за да има кой да гласува, допълни той

Следващо намаление на цената на тока не е препоръчително за устойчивостта на енергийната система.

Това заявява премиерът Пламен Орешарски в интервю за "Стандарт".
Орешарски подчертава, че намалението на цената на електроенергията е направено след изборите, а не преди следващите.
Инвестирайте разумно - това е посланието на премиера към бизнеса за новата 2014 г. По думите му вложенията трябва да се правят при внимателна преценка на степента на възстановяване на местния и външните пазари.
Попитан каква ще е новата 2014 г. за България - поредната на оцеляване или на оттласкване от дъното, премиерът заявява, че конфронтацията от последните четири години дава своя негативен резултат - обществото ни е фрагментирано и дезинтегрирано в опасна степен.
Очаквам опозиционните партии да продължат агресивната кампания срещу управлението, но не мисля, че мнозинството от българите подкрепят стимулираните деструктивни процеси и улични форми на опозиционност, коментира Орешарски.
По думите му социалната реформа тази година ще бъде насочена към продължаване на политиката на насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца.

И не поради тези или следващи избори, а заради влошаващата се демографска структура, т.е. да има кой да гласува след време, заявява министър-председателят. Според него има всички предпоставки през 2014 г. да се усети известно стопанско оживление.
Но да не забравяме, че икономическите системи са силно инерционни и за кратко време големи промени не могат да се очакват, тоест - да запазим умерен оптимизъм, допълва той. Очаквам експортът и инвестициите да са водещи в прогнозирания икономически растеж, колкото и скромен като цифра да е той, посочва още Пламен Орешарски.