Променят маршрута на 67 и 88 заради кръстовището на две нива на Семинарията

Променя се движението на автобусни линии 67 и 88 във връзка със строителството на кръстовище на две нива на Семинарията

Това каза на пресконференция заместник-кметът по направление „Транспорт и транспортни комуникации” Любомир Христов.

„В рамките на организацията на движение се правят две промени в организацията на градския транспорт. Автобус 67 от Симеоново на кръстовището с бул. „Г.М. Димитров” ще се движи надясно, където ще има спирка при метростанцията, след това наляво по бул. „Джеймс Баучер” със спирка при метростанцията „Жолио-Кюри” и ще се връща обратно на кръговото при Телевизионната кула. Променя се движението на линия 88, която продължава да се движи направо към Семинарията, пл. „Велчова завера”, бул. „Джеймс Баучер” към метростанцията, оттам по бул. „Черни връх” до зоологическата градина в двете й посоки”, заяви Христов.


Той обясни, че в рамките на втория етап на строителството на кръстовището на две нива започва изграждането на подпорните стени, пилотите, носещата конструкция на естакадата, която ще преминава над бул. „Симеоновско шосе”.


„Обектът се изпълнява в срок. Срокът за приключване на строителството е краят на юли. Стойността е малко над 16 милиона лева. Обектът се съфинансира от Европейската инвестиционна банка и от бюджета на Столична община в съотношение 50 %”, добави Любомир Христов.