Валери ръгал Александър в сърцето и белия дроб, накрая му разпорил корема

Съдът конституира пострадалия като частен обвинител и граждански ищец. Той поиска 40 000 лв. обезщетение

Петима се изправиха пред състав на Бургаския окръжен съд, за да свидетелстват за кървата свада в к-с Изгрев, станала в началото на миналата година, и при която като по чудо не загина 38-годишния Александър Р. 

Освен свидетелските показания на петимата очевидци, магистратите изслушаха и три експертизи - две на проби за алкохол на пострадалия и подсъдимия, и съдебно-психиатрична експертиза на подсъдимия. 

49-годишният Валери Александров е обвиняем за това, че пиян наръгал 38-годишния Александър Р., след спречкване в кръчма заради момиче. Обвинението срещу него е за убийство, макар опонентът му да оцелял.

Според прокуратурата това станало по независещи от него причини. Затова Александров ще бъде съден по един от най-тежките текстове в НК.

В хода на днешното заседание стана ясно, че пострадалият е бил прободен с нож в гърдите по посока на жизнено важни органи - сърце и бял дроб, както и в дясната поясна област - проникващо в коремната кухина нараняване. 

Съдът конституира Александър като частен обвинител и граждански ищец и прие за съвместно разглеждане в наказателното дело предявения от него граждански иск за обезщетение на причинени неимуществени вреди в размер на 40 000 лв., ведно със законната лихва. 

Делото продължава на 29 и 30 януари, когато трябва да бъдат разпитани останалите свидетели и 3 вещи лица.