Червен депутат: Не е нормално всичко да е под контрола на ДПС

Затова ни е по-трудно и изостанахме с икономическа политика, създаването на работни места

Не е нормално всички икономически комисии в парламента и цялата законодателна политика в тази област да са под контрола на ДПС. Това не означава, че ние не можем да правим икономическа политика, просто е по-трудно.
Това каза пред БНР депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев и даде пример с промените в Закона за хазарта.
С икономическата политика  поизостанахме. Трябваше да се даде повече мисъл и желание за стимулиране на инвестиции в България и създаване на нови работни места, призна Кадиев.
Много ми се иска да направим няколко хубави посещения в Лондон, Ню Йорк, в други западноевропейски столици, за да покажем българската икономика и да поканим инвеститорите да дойдат, каза още Кадиев.
Във връзка с намерението на Министерството на финансите да промени Наредба за акцизните стоки, които по мнението на експерти разхлабват контрола, социалистът коментира: Това е наредбата, свързана с поставянето на измервателни уреди при акцизните стоки. Имаше изключително много сигнали от компании в този сектор и от техните асоциации за проблемите, които са им създадени. Смисълът на контрола не е само да сложиш вилицата на врата на един бизнесмен, а по някакъв начин той да продължава да си върши нормално дейността. Наредбата изискваше от бранша технически неща, които те не могат да изпълнят.
Когато си депутат, ти трябва да си на висотата на позицията, която заемаш. Не можеш да си изтърваваш нервите. Ти си пример за останалите, не си просто един човек на улицата, заключи Кадиев.