ГЕРБ и Реформаторите: Оставка на кабинета и избори "2 в 1"

Въпреки различията, ще се борят заедно за установяването на нормалността в България

ГЕРБ и Реформаторския блок имат различия помежду си, но това не означава, че не могат да предприемат общи действия, за да се борят заедно за установяването на нормалността в България.
Петър Москов от Реформаторския блок и Томислав Дончев от ГЕРБ потвърдиха общ план за действие срещу правителството на Орешарски в студиото на бТВ.
Томислав Дончев е категоричен, че идеята не е само това управление да се смени с друго - идеята е преучредяване на държавата. Оставката на правителството не може да е крайната цел, това е само първата стъпка към основната промяна, към която трябва да се стремим в политическия живот, изтъкна още той.
Нашият план е да има оставка през февруари и предсрочни избори "две в едно" заедно с евроизборите. Тази теза защитиха двамата и подчертаха, че оставката на правителството е първата крачка към реализацията на коренни промени в България.
В момента връзките между политици и граждани са скъсани. Политиката има скъсана пъпна връв, убеден е депутатът от ГЕРБ.
Това, което правим ние, е да търсим обществен консенсус по плана за излизане от кризата. Точка първа от този план е оставката на правителството и ние търсим помощта на всички политически формации и обществени организации за постигането на тази първа точка, заяви от своя страна Москов.