Петима експерти хвърлят светлина за смъртта на 72-годишен мъж от Ахелой

Обвиняем в делото за убийство по непредпазливост е неговият съсед Георги

3 вещи лица, изготвили четири експертизи по делото срещу 63-годишния Георги Георгиев, който е подсъдим за убийство по непредпазливост на свой съгражданин, изслуша състав на Бургаския окръжен съд днес.

Георгиев е подсъдим за това, че на 19 май м. г. в Ахелой, чрез нанасяне на удари в областта на главата по непредпазливост е причинил смъртта на 72-годишен мъж от същия град, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, като деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с обида и друго противоправно действие – нанесъл е на Георгиев удар в областта на главата, от което е било възможно да настъпят тежки последици за него, се казва в обвинителния акт.

Съдът прие комплексна съдебно-психиатрична и психологична и три съдебно-медицински експертизи. Изслушани бяха също трима свидетели по делото – лекари, положили медицински грижи за пострадалия.

Процесът ще продължи на 06 март т.г., когато трябва да бъде представена съдебно-медицинска експертиза, изготвена от 5 вещи лица. Тогава е призован за разпит и нов свидетел. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен