2/3 от кандидатите за шеф на Св. Анастасия отпаднали заради неизрядни документи

Размерът на заплатата на управителя допълнително ще бъде уточнена

От 260 подали документи за управител на остров Света Анастасия само 75 души преминават във втория кръг интервю. 2/3 от кандидатите отпаднали заради неизрядни документи и несериозно отношение към обявата на общината в Бургас за началник на облагороденото кътче земя в морето по неин проект, пише в. "24 часа".

 

Сред мераклиите да управляват първия населен български остров имаше хора от различни професии, включително и чужденци, банкери, телевизионери, готвачи и др. В заявленията си обаче някои си помислили, че едва ли не отиват на курорт, силно впечатлени от екзотичната обява за шеф на романтичното място.

 

Специална комисия с представители на туристическия бранш и общински съветници ще оценява допуснатите до втория кръг участници в конкурса, обясни директорът на общинско предприятие "Туризъм" Кристина Вълчева.

 

Размерът на заплатата на управителя допълнително ще бъде уточнена, тъй като процедурата изисква да мине за гласуване в общинския съвет по предложение от общината. При всички случаи обаче ще надвишава 600 лв. въпреки първоначалните информации след пускането на обявята, допускат запознати с нагласите в кметството.