Звезда от "Здрач" събра 133 хил. лири за кучешки приют у нас (видео)

По време на престоя си в България актьорът видял много бездомни кучета по улиците и решил да предприеме нещо за спасяването им

Звездата от "Здрач" Келън Лъц, който бе в България за снимките на филмите "Херкулес" и "Непобедимите 3", е събрал 133 330 британски лири за построяването на приют за 500 кучета у нас, съобщи Ню мегъзин.

По време на престоя си в България актьорът видял много бездомни кучета по улиците на София и решил да предприеме нещо за спасяването им. Той посетил приюта Animal Rescue Sofia (Спасение за животни), след което дал старт на кампанията си за набиране на средства, разпространявайки специално видео за бездомните кучета в София, с кадри от улиците на града и посещението му в приюта.

"След като видях толкова много бездомни кучета в България, аз и колегите ми от актьорския състав на "Херкулес" не можехме да останем безразлични и да не направим нещо, за да подпомогнем приюта Animal Rescue Sofia", споделя Лъц в свой пост на страницата си във Фейсбук.

Съдейки по снимките, които актьорът е споделял в социалните мрежи, най-любимите му места у нас са Старият град в Пловдив, Рилският манастир и Черноморието ни. Докато снимал в България, американецът дори се включил в протестните шествия пред Парламента и подкрепил исканията на българите.