Емил Кало: В АБВ сме твърдо убедени, че нашата задача в никакъв случай не е да атакуваме БСП

Ние не атакуваме БСП идеологически

В момента много хора с леви убеждения не намират в БСП възможност за реализация на своите идеи, посочи в ефира на радио К2 членът на инициативната група на АБВ Емил Кало. АБВ е един проект, който е много социално отворен и който без да маркира етикети “ляво” и “дясно” си поставя няколко социално отговорни и жизнени за България цели.

Те са свързани с развитието на икономиката, реформи в социалната сфера, институциите и държавността и борба с демографската криза, заяви още Кало. Според него основен опонент на АБВ е ПП ГЕРБ.

Ние не атакуваме БСП идеологически, идеологически ние сме много близки, да не кажа еднакви, ние се отклоняваме по отношение на политиката на реализация на тази идеология, категоричен бе Емил Кало. „Например, ние имаме концепция за плоския данък, няма сега да Ви я развия естествено, трябва програмата да излезе, но ние искаме да проверим още веднъж тези наши възгледи. Имаме, по няколко много жизнено важни за обществото проблеми, имаме виждания, които искаме да ги верифицираме с експерти от най – широк кръг.“