Ето лицата на БСП в Стара Загора, които бягат в АБВ

Мисия

20-01-2014, 15:30

Автор:

Янаки Григоров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шок под Аязмото! Местното БСП се разцепи

Под Аязмото “отстрелват” социалисти така, както назначиха Пеевски – задкулисно и гадно

БСП се цепи най-тежко под Аязмото, както единствено “Стара Загора Утре” информира. Факт е, че три от знаковите лица на Столетницата в града вече са обявили къде публично, къде не, че приемат алтернативата на Георги Първанов АБВ. Ясно е, че бившият градоначалник Евгений Желев и сваленият от поста областен лидер Трифон Митев вече са при екс-президента. Те се появиха в НДК и на сбирката, която извади АБВ от фризера, което разтресе БСП из основи.

Неслучайно старозагорската младежка организация призова за отстраняването на двамата от партията. В града се говори, че пучът срещу Митев и Желев е организиран от Васил Самарски. Казанлъчанинът, който оглави БСП-област е недолюбван от заралии, които го приемат като парашутист. Самарски искал чрез атаката срещу двамата да покаже на Сергей Станишев, че владее процесите на местно ниво. Самарски бе сложен на мястото на Митев, защото последния демонстративно не искаше да комуникира с пришълците-депутати от Стара Загора, начело със Станишев. “Те не знаят какво става в града ни, как да ги приемем за наши”, коментира Митев. Той обаче категорично отказа преди няколко дни да напусне БСП.

 

ЕКСКЛУЗИВНО! ЕТО ГО ПЪРВИЯТ ОТСТРЕЛ В БСП-СТАРА ЗАГОРА - ВИЖ ТУК

 

“Намерението на президента Георги Първанов и неговото движение АБВ да участват със самостоятелна листа на евроизборите няма да доведе до разделение в БСП. В устава на партията не пише, че при създаване на движение авторите и участниците в него трябва да напуснат БСП. Нямам подобно намерение", категоричен бе бившият областен лидер на партията.

Той е подкрепят активно от друг знаков БСП-активист в Стара Загора Илия Златев, за който също се очаква да залитне към Първанов. Когато на власт в местната организация на БСП дойде Самарски, Златев изригна: „Почувствах се омерзен от случващото се. Трифон Митев „го отнесе" заради сгрешената политика на председателя Станишев. Не изключвам възможността аз да бъда следващият, който ще бъде атакуван заради позицията си, но няма подавам оставка.

Сред недоволните от Самарски, които смятат да се ориентират към АБВ е и Кольо Димов. Според него отстраняването на Митев приличало на...назначаването на Пеевски – задкулисно и отблъскващо хората в партията. Очаква се Димов да подкрепи Митев и в проекта на Първанов. Задено с тях има поне още 20-ина социалисти с влияние под Аязмото, които смятат да се прехвърлят в президенското движение.