Нов обрат! "Слънчев бряг АД" вече има борд от трима директори

След като Комисията по финансов надзор обяви за незаконосъобразен изборът на 23 декември от Общото събрание на дружеството, преди дни е излязла с ново становище

За неочакван обрат, настъпил в управлението на „Слънчев бряг" АД , информира „24 часа". След като Комисията по финансов надзор обяви за незаконосъобразен изборът на директорски борд на 23 декември от Общото събрание на дружеството, преди дни е излязла с ново становище. Според него нарушение е допуснато само при избора на двама от борда, вкарани в проектосъстава в последния момент.

На Общото събрание представителят на държавата предложи състав на борда, различен от предварително обявения. И в двата варианта обаче присъстваха трима: бизнесмените Йордан Георгиев и Румен Кулев, както и юристката Светлодара Петрова. Според първия вариант в борда трябваше да е и Евгений Мосинов, шеф на общинското БСП в Бургас, както и Валентин Михалев, сочен за изпълнителен директор. На тяхно място обаче бяха включени юристката от Пловдив Таня Власиаду и Веселин Маринов.

Предложения за промени в обявения вече дневен ред могат да се правят най-малко 15 дни преди датата на събранието ,срокът е записан в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, прецени КФН и първоначално отмени целия избор. След това е резивирала собственото си решение, преценяйки, че при първите трима нарушение не е допуснато. 
Така вместо очакваното ново Общо събрание и избор на нов 5-членен директорски борд, е предпочетен втори вариант - редуциран борд, който е внесен за вписване в Търговския регистър.

Според запознати тричленката вече е провела първото си заседание, на което за председател очаквано е бил избран Йордан Георгиев. Освен това е избран прокурист - Веселин Маринов. Той обаче все още не е встъпил в длъжност. До вписването на промените под документите, чието предвижване не търпи отлагане, подпис поставя досегашният изп. директор Златко Димитров. Да, продължавам да съм на работа, е казал пред „24 часа" Димитров. Според него ситуацията в момента спъва нормалната подготовка за следващия сезон. Например договорът за поставяне на рекламните съоръжения изтича, допълни Димитров.

Според юристи ситуацията в комплекса остава доста объркана, тъй като от една страна старият шеф е с ограничени правомощия, от друга - никъде не е дефинирано кои документи са неотложни.