Осъден на 19г. за убийство офейкал от страната с чужда лична карта

Крими

22-01-2014, 12:06

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

120 хил. лв. обезщетение поиска посечен с брадва от съселянин

Бургазлията е сгащен от германската полиция в гр. Касел

Наказание 8 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим е наложено на Тенчо Иванов от Бургас, след опит да напусне пределите на страната с чужда лична карта. Бургазлията е съден вече веднъж за грабеж и убийство от русенски магистрати. След постановяване на присъдата той решил да офейка през границата ни с Румъния.

Иванов е признат за виновен в това, че на 14 януари 2012 в гр. Русе на съвместен българо - румънски ГКПП „Дунав мост” - изход Гюргево излязъл през границата на Република България без разрешението на надлежните органи на властта - служител на ГКПП при ГПУ – Русе.

По делото е изяснено, че подсъдимият търпи в Затвора – Бургас наказание 19 години лишаване от свобода.

През месец януари 2012 г. той закупил от свой познат личната му карта. Представяйки се с нея, на 14 януари същата година напуснал страната.

След като не бил намерен за изпълнение на присъдата, Окръжна прокуратура в Бургас е издала Европейска заповед за арест срещу Иванов. В изпълнение на тази заповед, на 14.02.2012 г. германската полиция го задържала в гр. Касел. Той бил транспортиран на 27.04.2012 г. в България за изтърпяване на наказанието 19 години лишаване от свобода.

По време на издирването му Окръжна прокуратура – Бургас е разпоредила проверка, която установила, че е преминал границата с чужд документ за самоличност, който е обявен за изгубен през лятото на същата година.

За това деяние е образувано наказателното производство, завършило с одобреното от Районен съд – Бургас споразумение.

Иванов призна вината си пред съда и заяви, че доброволно е подписал споразумението и се отказва от разглеждане на делото му по общия ред.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.