Мъжете с чувство за хумор са най-желани за кратък флирт

Изследване твърди, че мъжете използват хумора, за да блеснат с интелигентността си и да покажат добрите си гени.

Мъжете с чувство за хумор са най-желани от дамите във Великобритания за краткотраен флирт, установи проучване, цитирано от в."Дейли мейл".
Забравете за шампанското, букетите, шоколадите и романтичните вечери, пише изданието.
Според изслeдване на екип от учени в университета в гр. Стърлинг, мъжете имат най-добри шансове да привлекат дама в обятията си, ако са забавни и духовити.  Те били смятани за по-атрактивни и предпочитани за авантюра-еднодневка.
Мери Коуън и нейният екип заснели 40 студенти по психология - половината мъже и половината жени. Те трябвало да кажат какви две вещи биха взели на самотен остров, като трябвало да изберат между шоколад, спрей за коса и торбичка.
19 от 40-те студенти се опитали да бъдат забавни. Те влезли в категорията "актьори". На останалите 21 студенти им били пуснати аудио записи от изявите на "актьорите" и те трябвало да дадат оценка на чутото- дали е забавно и атрактивно, или не. След това били показани и снимките на "актьорите".
Най-атрактивните от тях се оказали и най-духовитите, въпреки че физически не са били някакви големи красавци.
Мъжкото остроумие се възприема като стимулатор за краткотрайни флиртове от студентките, тъй като забавните хора се считат за по-малко сериозни в живота и не биха се ангажирали със семейна връзка.
Женската духовитост също се оказала секси за участниците. При нея мъжете партньори си мислят, че подобна дама би била по-податлива на техните аванси.
Според изследването, мъжете използват хумора, за да блеснат с интелигентността си и да покажат добрите си гени.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"