Над 50 нови работни места за млади специалисти в Пловдив

Мисия Пловдив

24-01-2014, 14:19

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Аутсорсинг компания набира сили под тепето

Около 22 000 души работят в аутсорсинг индустрията в България. "AII data processing" е първата аутсорсинг фирма в страната. В нея работят 380 човека. Сега компанията стъпва и на пловдивски терен. Илия Кръстев – изпълнителен директор на компанията, представи накратко работата на фирмата и работните места, които се откриват в Пловдив.

Избрахме Пловдив, не само заради инфраструктурата на града, а и заради активността на общината, каза Кръстев и отбеляза, че именно тя е спомогнала на компанията да предприеме тази стъпка за града. В момента в нашата компания работят 380 човека. Имаме офиси с София и Велико Търново, вече и тук. Пловдив има огромен потенциал за развитие на аутсорсинг индустрията, каза Кръстев.

В компанията под тепето вече са наети 5 човека, като търсенето на специалисти продължава. Обявени са още 12 места, а идеята на фирмата е позиции да заемат над 50 трудещи се от Пловдив. Предимство е владеенето на няколко езика. Задължителен си остава английският, а за компанията изискванията са за още един допълнителен, защото "AII data processing" оперира на над 30 езика.

Младите хора до този момент са високо конкурентни, когато става въпрос за образование, а и компаниите имат достъп до значителен трудов ресурс заради големия брой на университетите у нас. Всяка година образованието си в България завършват около 60 000 души, като поне 30 000 от тях, взимайки дипломи, трябва да имат знания и умения, които отговарят на изискванията на тази индустрия.

Аутсорсингът е благоприятно място за развитие на млади хора. Предоставя им възможност да работят в международна среда и осигурява един добър доход. Средната стартова заплата в индустрията е около 1000 лева, допълни Кръстев.

 

Секторът общо генерира около един милиард лева годишно, а приходите от аутсорсинг в България са се увеличили с 60 процента през последните 4 години.