Измамник в отпуск от затвора за малко да отмъкне 8 бона от старец, сгащиха го в крачка

Ченгетата видели стар познайник в разговор с пенсионер и заподозрели, че апашът се готви да го преметне

Измамник се опита да отмъкне 8000 лв. от старец, представяйки се за социален работник, но беше арестуван преди да довърши започнатото.

Случката се разиграла в петък по обед пред банков офис на бул. "Демокрация". Униформени от Криминална полиция към Второ РУ видели стар познайник в разговор с 83-годишен пенсионер и заподозрели, че апашът се готви да преметне възрастния мъж.

Те наблюдавали как 42-годишният криминално проявен бургазлия говори с дядото, който след това влязъл в банката. След малко старецът се върнал и двамата с измамника тръгнали по "Демокрация" в посока към Трета поликлиника.

Ченгетата последвали двамата мъже и ги спрели за проверка. Оказало се, че измамникът се е представил за бивш полицай и настоящ социален работник. Той предложил на стареца да му уреди помощи, но за целта било нужно възрастният мъж да изтегли спестяванията си и да ги даде на мошеника.

Пенсионерът се хванал на стръвта и дръпнал от банковата си сметка 8000 лв. За щастие измамата била предотвратена преди тлъстата пачка да попадне в ръцете на фалшивия социален работник.

42-годишният мошеник моментално бил закопчан и отведен във Второ РУ. Оказало се, че той и в момента излежава наказание в бургаския затвор, но бил освободен в отпуск по болест. Той направил пълни самопризнания и след това върнат обратно зад решетките.