Комисия към ОбС в Бургас брани шефката на Търговската гимназия с декларация

Новините

29-01-2014, 19:09

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Партиен линч в Търговската гимназия на Бургас?

Виж тук пълния текст на декларацията

Комисията по образование към Общински съвет Бургас с шест гласа ЗА и един Въздържал се прие на свое заседание днес декларация в подкрепа на директора на Търговската гимназия – Диана Савова, стана ясно след проведено заседание.

БургасУтре публикува пълния текст на съдържанието в декларацията без редакторска намеса:

„Изразявайки обществения си дълг, категорично се обявяваме против политическата репресия и държавния натиск налагани спрямо директора на Търговската гимназия Диана Савова. Оценяваме като недопустимо грубото вмешателство в работата на едно от престижните български училища.

Не сме съгласни, Търговската гимназия, ръководена успешно от един отличен професионалист, доказан математик в страната, уважаван педагог и човек с безспорни личностни и ръководни качества да се превръща в обект на безпринципен натиск и изкупителна жертва на политически интереси. 

Изразяваме възмущението си от това, че безцеремонно Търговската гимназия се превръща в арена на политически страсти и саморазправа с легитимно избрания директор. Всичко, което се случва в училището през последния месец нарушава учебния процес, стресира учители, ученици и родители и срива градения с години авторитет на бургаската търговска гимназия.

Комисията по образование към Общински съвет Бургас не може да остане безучастна към случващото се.  Призоваваме Министерството на образованието и Регионалният инспекторат в Бургас да преустановят недостойния си натиск, с който подкопават демократичните европейски ценности, присъщи на българското образование.