В БСП липсва психика на победители и това е зестра на Станишев

Дончева: Медийните монополисти да си кръстят партията „България без цензура", пълно безумие - кой ще цензурират, себе си ли?

В БСП липсва психика на победители и това е зестра на Станишев. Затова той заяви, че хората, които не гласували за БСП гласуват за ГЕРБ. Хората са свободни да гласуват за когото си искат. БСП не може да бъде променена, като манталитет на хората на "Позитано" и членовете си. Те не смятат, че партията съгреши дори и че това съгрешаване може да стане по отношение на отделни хора - което те смятат за нищо работа, така и по отношение на държавни органи.
Това каза Татяна Дончева, председател на "Движение 22" по БТВ.

Те считат, че никой никога няма да им иска сметка. Аз смятам това за погрешно и за проблем на сегашното БСП. Това създава предпоставките те да се държат сега по този начин, а не по начина, който наблюдаваме, допълни тя.

Случващото се сега е абсурд. Вие виждате до какъв връх на манипулация сме достигнали сега. Медийният монопол на България да създаде политическа партия, точно когато хората протестират срещу монополите и казват - долу банката и медийната групировка. И те - медийните монополисти, да си кръстят партията „България без цензура". Пълно безумие - кой ще цензурират, себе си ли? Ами нали те са медиите - те са тия, които казват какво да се пише и да не се пише, те са самата държава, самото правителство. И го правят даже по начин, по който преди 10 ноември не беше, коментира Дончева.


Странното е, че лицата, които организираха подслушването навремето срещу нас, сега ръководят ДАНС и МВР. Те тогава контролираха правителството, но аз трябваше да мълча, за да не клатя правителството и партията, заключи Дончева.