Страх и слабост: Станишев се примоли на Първанов за обща листа

Притесни се, че губи почва под краката си

Кой разтревожи левицата? Страхът се бои само от уверените в себе си хора!
Явно Станишев постави под съмнение това, че земята ще изрови, за да спечели евроизборите. Притесни се, че губи почва под краката си. Разтревожи се от категоричността на Първанов, че в устава на БСП няма понятие за самоизключване.
И изведнъж рязко обърна палачинката - вече не виждал различията между БСП и АБВ като непреодолими.

Днес Станишев отправи покана към Георги Първанов за среща в партията. Очаквал го на предстоящото заседание на НС на БСП.
"Заслужава си да загърбим и личните пристрастия, и политическите различия”, по-уверен от всякога е Сергей Станишев, пренебрегвайки собствените си закани.
По думите му левицата е настръхнала от емоция, но имайки предвид, че в мислите си се олицетворява с БСП и говори, дори от нейно име, не е изключено той да е настръхнал. Понякога разговорът е най-трудното нещо, признава си още Станишев, сетил се, че тези разговори ги дължи преди всичко на многобройните другари – симпатизанти на левицата.

Вероятно Станишев се замисли и за мракобесническото си поведение – да счита, че хората от АБВ са с прекратено членство в партията от 1 февруари.
Почувства се слаб, изплашен, защото видя очевидното - АБВ не е основният проблем за Изпълнителното бюро, защото вече става дума за хиляди от партията - съпричастни към тях.