Георги Първанов: Няма избори, които Сергей Станишев да не е загубил

"Има човек над БСП и той е Делян Пеевски"

„БСП очевидно смята, че няма бъдеще в промяната. Аз бях този, който върна Калфин в политиката. Самият Калфин призна грешката си, че се си е тръгнал. Това, че аз не съм снел доверието си от него, показва, че е по-доброто решение, отколкото да ги заклеймиш”, заяви Георги Първанов - президент на България ( 2002 – 2012 година) в предаването "Тази сутрин" по bTV.
В отговор на коментарът на Сергей Станишев, че напускането ан Калфин е като смяна в 90-та минуча на мача, Първанов отговори: „Не знам, колко разбира от футбол Станишев, но мачът в 90-тата минута вече е приключил и смените тогава нямат значение. Станишев изглежда стои стабилно и ще стои още дълги години в БСП. Това не пречи да има организация, която да реализира левите идеи. Нашата голяма амбиция е да реализираме национални идеи”, каза Първанов.

Президентът Георги Първанов отхвърли тезата на председателя на БСП Сергей Станишев, който преди дни обяви, че „никой и нищо не стои над БСП и над България”. „Делян Пеевски диктува ключовите решения и на голямата партия в коалицията. Има човек над БСП и той се произнася”.
АБВ ще сформира коалиция, а не партия, която да реализира идеите и да работи. Ще заложим на темата за родолюбието и ще развием идеи, посочи още Първанов.
По повод 4 февруари 1997 „На 4 февруари, в денят, в който се взе решението да се върне мандата аз направих обобщение, след мен обобщение направи и водещият на заседанието, който каза, че ние не сме в състояние да поемем мандата. Ние се опитахме да направим правителство. Искахме да го направим и вероятно нямахме възможност”, заяви още Георги Първанов.