Уют за малчуганите от "Детска къща" с пари от благотворителност (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

04-02-2014, 18:16

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Средствата бяха събрани по време на Седмицата на благотворителността през септември

11 деца от Център за настаняване от семеен тип "Детска къща" вече живеят много по-уютно благодарение на средствата, събрани по време на Седмица на благотворителността.

В центъра в квартал "Коматево" е направен ремонт на мебелите, изработени са шкаф за обувки и закачалки за дрехи. Купен е и диван за всекидневната стая, поставени са паркет, щори, а стените са пребоядисани. От дома са категорични, че тази промяна би била невъзможна без подкрепата на много доброволци и хора от общността, които са извършили всички дейности по ремонта срещу символични суми и доброволен труд.

В рамките на Седмица на благотворителността, която се проведе между 23 и 29 септември 2013 година, се реализираха девет мероприятия и две кампании с подкрепата НАРД, Клуб Зонта, фондациите Лале и Работилница за граждански инициативи, Ротаракт и Интеракт клуб Пловдив, БГ радио, Ася в страната на талантите, Лили Бързева и Хилда Казасян, Клуб "Салса де Куба", студио Ева Спорт, Ути Бъчваров и доброволци. 

На тържествения водосвет в жилището днес присъсваха заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков и директорът на дирекция "Социална политика" Веселина Ботева.