Кметът: Конгресът на ГЕРБ ще е по-хубав от този на БСП

30 делегати води Иван Тотев в неделя в София

Като имаме отказ за всички проекти, някой трябва да каже защо. Така кметът коментира отказа на правителството да отпусне пари за проектите на община Пловдив.

Най-логично отговорът при това положение да е, че проектите не са готови. Но ако случаят не е такъв, то трябва да се каже защо. Категорично ще търся контакт с правителството.

За първи път всички депутати, които Пловдив е излъчил, с изключително на финансовия министър, работят заедно. Въпрос на време е и областният управител да се включи.

На въпрос за предстоящата Национална конференция на ГЕРБ, Тотев отвърна: "За неделя, ще ходим". Трийсетина делегати ще води кметът, който е лидер на партията в Пловдив.

Очакванията са да вземем едни ползотворни решения, за да се представим отлично на евроизборите. Ще бъде добър, хубав конгрес, по-хубав от този на БСП. Имена за кандидати още нямаме, ще направим предложенията си в София, коментира още той.

Поне трима кандидати за евродепутати може да излъчи ГЕРБ от Пловдив. Аз бих избрал доц. Стефан Шилев, посочи още кметът и се аргументира, че главният еколог на общината е професионалист с добър опит.