Чужди и наши военни се събраха, за да пишат сценария на "Бриз 2014"

Новините

12-02-2014, 11:59

Снимка:

ВМС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В конференцията се включиха представители на ВМС на САЩ, Гърция, Турция, Италия, Втора постоянна група кораби на НАТО в Средиземно море

Началната планираща конференция за военноморското учение с международно участие "Бриз 2014", което ще се проведе през месец юли се проведе във Варна в последните два дни. 

В конференцията участваха офицери от командването на Военноморските сили и военноморска база - ВМС, представители на ВМС на САЩ, Гърция, Турция, Италия, Втора постоянна група кораби на НАТО в Средиземно море, както и на правителствени и неправителствени ведомства и организации, които ще се включат в учението.

Началникът на Щаба на ВМС капитан първи ранг Коста Андреев откри планиращата конференция, на която се дискутираха въпроси от плана за провеждане на предстоящото учение, както и участващите сили и средства от българските и чуждестранни военноморски сили. Отделни работни групи обсъдиха целите, задачите и сценария за учението, включително и отработването на конкретни епизоди по гражданско-военно сътрудничество.