Карловци, фенове, родолюбци... Хиляди като един за Куршум джамия на 14 февруари в Пловдив

Окръжен съд върна карловската джамия на Мюфтийството. Сега е ред да се произнесе Апелативният

Най-малко четири автобуса с карловци ще пристигнат в Пловдив на 14 февруари. Мнозина пък ще дойдат с личните си коли. Стотици съпричастни пловдивчани и хиляди футболни фенове от цяла България ще застанат редом с тях пред съда в петък, където ще се гледа обжалването по случая с карловската Куршум джамия. Съдбата й ще бъде решена от Апелативния съд, който трябва да отсъди дали тя ще бъде върната на Главното мюфтийство, или не.

На 14 февруари трябва да сме пет пъти повече, трябва да сме хиляди. Няма да позволим воят на минаретата да заглуши църквите в града на Левски. Ако случайно съдът реши в полза на Мюфтийството, спираме да считаме този протест за мирен. Това бе емоционалното изказване на феновете, събрали се на 7 февруари в града на протест срещу претенциите на Мюфтийството за четири апетитни имота в Пловдив.

Предстоящият протест в защита на Куршум джамия в Пловдив ще бъде мирен, но по-многолюден и по-добре организиран, коментира на свой ред Стойо Карагенски, председател на Общинския съвет в Карлово. Ако в петък в Апелативен съд в Пловдив не се случи промяна, нещата могат да ескалират, не знам до какви граници, категоричен бе той.

Пловдивският Окръжен съд върна мюсюлманския храм и 2365 квардратни метра площи около него на мюфтийството, което наложи кметът на Карлово Емил Кабаиванов да внесе жалба в Апелативен съд – Пловдив. Съдебното заседание започва от 10,00 ч. на 14 февруари.