Седем вещи лица с експертиза по дело срещу съпруг на бивша депутатка

Крими

14-02-2014, 16:56

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдят съпруг на ексдепутатка за смърт на пътя

Цяла група  вещи лица ще преценява дали съпругът на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова Димитър Петров  е виновен или не  за катастрофата, завършила със смъртта на  Мирослав Пашов. 

Рядко седем  експерти се събират за да умуват над  автотехническата експертиза  по дадено дело, коментираха юристи в кулоарите на  Бургаския окръжен съд.  За да имат време автоспециалистите да изготвят своите заключения, съдът насрочи следващото заседание  за средата на месец май. 

Днес стана ясно, че  има противоречия в мнението на вещите лица, изготвили автотехническите експертизи. В съдебното заседание бе внесено и едно ново обстоятелство за деформация на предна дясна джантата на автомобила, шофиран от Димитър Петров.  Това даде основание на съда да назначи нова седморна екпертна оценка, която да се изготви от всички вещи лица, участвали в предходно назначените експертизи.

Те ще трябва да отговорят отново на всички поставени до сега въпроси, както и на новите: може ли деформацията на джантата да окаже влияние върху траекторията на автомобилите при първия и втория удар, и дали ако е така, това може да повлияе при контролирания от Димитров автомобил.

Защитната теза е, че друга кола е деформирала возилото на семейство Петрови минути преди сблъсъка.

Димитър Петров е подсъдим по обвинение за пътен инцидент станал на 14.08.2010г.  в района на бензиностанция „Пода“.  Той е нарушил правилата за движение, навлязъл  е в насрещното платно и се е блъснал в автомобила на Мирослав Пашов.  

Според прокуратурата  мъжът на Вяра Петрова е причинил смъртта на Пашов по непредпазливост и телесна повреда на друг пътник.