Той нямаше нито един приятел. За един ден откри над 1,5 милиона

Или жестът на една майка към болния ѝ син

Малкият Колин (на 10 г.) от Ричланд, Мичиган, страда от болест, подобна на синдрома на Аспергер; една особена форма на аутизъм. Болест, която го обрича на самотно детство, тъй като никое от децата в неговото училище не иска да му бъде приятел, разказва вестник "Билд".

За да повдигне духа му, а и да му помогне, майката на Колин решава да организира парти за предстоящия му рожден ден. Той обаче не харесва идеята - според него така или иначе никой няма да дойде, а след това в училище децата ще му се подиграват още повече.

Тогава на нея ѝ хрумва друга идея - да направи Facebook страница, посветена специално на рождения ден на сина ѝ. Загрижената майка е решена да убеди детето си, че е възможно то да си намери приятели. А социалната мрежа е място, където, смята тя, хората ще поднасят искрени пожелания, вместо подигравки. Речено-сторено!

"Аз съм майката на Колин и направих тази страница за моя невероятен, прекрасен и изпълнен с предизвикателства син, който на 9 март ще навърши 11 години. Заради уврежданията си той изпитва затруднения да се забавлява с други хора. (...) Често бива атакуван в училище, другите деца не го харесват. През голямото междучасие се храни винаги сам, защото никой не иска да седи до него", пише жената на новосъздадената страница.

"Затова си помислих, че би било добре да създам страница, на която хората биха могли да му изпращат хубави думи и вдъхновяващи мисли. Това ще бъде по-добро от всяко друго парти за рожден ден. Моля, помогнете ми да направя този специален ден незабравим за своя специален син!"

Тези думи трогват потребителите на социалната мрежа и бързо дали резултат. Колин започва да получава най-различни съобщения от всякакви хора - от кратки пожелания до дълги новини; всеки разполагал с по нещо вдъхновяващо, което да му сподели.

От създаването на страницата до вчера слядобед тя е получила 1,5 милиона лайка и пожелания. Междувременно новите приятели на момчето са му изпратили и много писма по "истинската поща" - всички цветни и хубави, както майка му споделя.

Тя обаче внимава, за да не ги намери Колин. Защото пази голямото парти в изненада. И е убедена, че то ще се превърне в най-хубавия подарък, който детето ѝ някога е получавало!