Г. Първанов: 1-2 жълти вестника са се превърнали в официози на властта

Първанов посочи, че Делян Пеевски командва днес държавата и благославя решенията, а инициативата АБВ е единствената, която признава това

Властта управлява с нелегитимни механизми. В управлението на държавата започнаха да се случват неща, които виждахме в управлението на ГЕРБ. Това заяви на срещата се със симпатизанти в Добрич Георги Първанов. В дискусията участваха Ивайло Калфин, Румен Петков и Емил Кало.

"Преди няколко дни чухме, че лицето Делян Пеевски се е срещал 40 пъти в кабинета на тогавашния вътрешен министър, за да се поставят чадъри над бандитите, договаряни са и политически поръчки за това как да бъдат охулвани политически опоненти. Със смяната на властта механизмите са останали същите, с тази разлика, че сега ключови политици ходят в кабинета на Пеевски", коментира Първанов. Той отчете като тревожен факт, че няколко жълти вестника са се превърнали в официози на властта. "Стотната класация за свобода на медиите, която ни се дава, е даже много", допълни президентът.

Лидерът на АБВ припомни няколко акцента в работата му преди години, които сега са отречени от БСП. Като примери Първанов посочи отстъплението на БСП от предизборното обещание да премахне плоския данък и замразяването на практика на проекта АЕЦ „Белене", за което имаше и национален референдум.

"Оправданията, които чуваме, са, че малката партия не иска. А при обсъждането на Изборния кодекс, тази малка партия прави не номера, а скандали", коментира още Първанов.

Според него причината за липсата на коалиционно споразумение е една - има трети реален властови център, който управлява държавата.

Снимки можете да видите тук