Фенове: Не гарантираме, че няма да освиркат политици до паметника на Левски

В сряда пред монументите ще се отбележи 141 години от обесването на Апостола

Футболни фенове се събират пред паметника на Апостола в София по повод годишнина от обесването на революционера. В Пловдив засега подобна организация не се прави. Между агитките не върви акция по събиране пред монумента на Васил Левски в парк "Бунарджика". "Всеки, който се чувства българин, трябва да е там за поклонението", каза пред Plovdivutre.bg Велин Терзиев, известен като Нежния, от фен клуба на Локомотив Пловдив.

"На този 19 февруари настроенито е различно, тревожно", коментира Елена Ваташка от Сдружение на българските футболни привърженици. По думите й подобно противопоставяне между хората не се е случвало отдавна. "По традиция пред монументите на Апостола се изправят водачи на партии и други политици. Дали тези хора ще бъдат аплодирани или освирквани, никой не може да каже", заяви Ваташка. Според нея в дни като 19 февруари често се произнасят фалшиви и неискрени слова, вместо да се говори за почтеност и отговорност.

Автор на пловдивския паметник е известният скулптор проф. Иван Лазаров, съгражданин на великия Левски. Монументът е построен през 1942 година.

Миналата година футболни фенове на "Левски" и Лудогорец се биха пред паметника на Апостола в Босилеград.

Вижте програмата за 19 февруари в Пловдив ТУК!