С 35 лв. месечно, самотна майка от Добрич отглежда 2-годишното си дете

Животът

17-02-2014, 22:13

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Моли за нормална работа

Днес до медиите в Добрич бе разпратено писмо с апел за помощ от  Десислава Първанова, от Г И "За Добрич".

В писмото се алармира за 22-годишната Теодора, която е самотна майка. Младата жена е останала вдовица без време. Сега е принудена да оцелява с 35 лева на месец и в сумата трябва да побира всичко, от което се нуждае детето й.

 Апелът е към работодателите в гр. Добрич да помогнат, ако имат възможност да и се осигури работа с работно време от понеделник до петък, от 08:00 до 17:00 часа. Необходимо е жената да почива събота и неделя, защото няма кой да се грижи за детето й.  

 Ето и самото писмо, което публикуваме без редакторска намеса:

Здравейте, искаме да Ви разкажем историята на 22-годишната Теодора от гр.Добрич, за жалост останала вдовица. Нашите „мили” политици с толкова добрата си социалната политика, оставиха една 22 годишна майка и детето с 10 пъти по-нисък от минималната заплата - доход на месец. Преди две седмици, съпругът на младата майка внезапно почива поради неадекватното поведение на лекари. Тя остава съвсем сама да се грижи за малкия им син, който е почти на две години и то с доход, единствено 35 лв. детски, които се полагат на детето. Проблема идва веднага. На първо място в Социални грижи искат документи, които тя не може да осигури, но пък я уведомяват да отиде в НОИ, оттам се полага наследствена пенсия на детето. Отново жената удря на камък. Бащата няма 5 години трудов стаж и затова не може да се подадат документи, но пък от там й казват да пробва в общината. Но представете си какъв бил реда: Първо трябва да си подаде момичето документите в НОИ и да чака от там да й откажат и чак след това да отиде в общината. Такъв бил реда. До общината днеска не успяхме да стигнем, но дали въобще има смисъл да се ходи там? Господа политици, така ли се грижите за младите хора? Това ли е социалната Ви политика? По този начин ли смятате да задържите младите в България? Това е един млад човек, който се нуждае от помощ, а от никъде не я получава. Това ли е бъдещето? Нехайството и бездушието ви е безгранично? Тази млада майка в момента се нуждае най-вече от морална подкрепа и работа с която да преживява с малкия си син. На Вас ясно ли ви е, че те нямат с какво да се прехранват, а от там на сетне и да си плащат и сметките? Ако си даде детето на ясла как ще си плаща месечната такса и кой работодател ще я вземе на работа? Защото на нея й трябва нормално работно време поради една основна причина, а тя е, че съвсем сама си отглежда детето. КЪДЕ СТЕ ГОСПОДА ГРАДИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА? КОГА ЩЕ СПРЕТЕ ДА СЕ ПЛЮЕТЕ ЕДНИ ДРУГИ И ЗАПОЧНЕТЕ СЪС СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА?