Първанов ще се бори за място в тройката на евроизборите

В Стара Загора той коментира етническото напрежение и Изборния кодекс

Според Георги Първанов, президент 2002-2012г., нарастващото в страната етническо напрежение е следствие на случващото се в парламента между политическите сили в Народното събрание. Това каза лидерът на АБВ на пресконференция в Стара Загора.

Първанов добави, че очаква Изборният кодекс да бъде приет със споразумения от страна на БСП и ДПС, които да окажат пряко влияние върху изборните резултати. Лидерът на АБВ визира възможността за компромиси по отношение на правото на агитиране на майчин език и изборния туризъм. Първанов изрази протеснения по отношение на възможността и предстоящата изборна кампания да се етнизира.

За предстоящите избори за евродепутати Първанов подчерта, че програма минимум за АБВ е място сред първите три сили. Той допълни, че продължават разговорите с извънпарламентарни политически формации за коалиционно споразумение и съвместно участие на Евровота. Първанов акцентира, че на тези избори реално може да привлече и гласове от ГЕРБ.

И в Стара Загора Георги Първанов отбеляза, че ако има и предсрочни парламентарни избори, АБВ е готова да се яви със самостоятелна листа.

На пресконференцията бе представен ръководителят на офиса на формацията в Стара Загора - Георги Русев. Русев е на 25 години от Стара Загора. Завършил е “Финанси” в Свищов. В момента работи по специалността си в частна фирма.

На брифинга присъстваха и бившият лидер на БСП Трифон Митев, бившият зам.-кмет по времето на д-р Евгений Желев – Тихомир Димитров, и неврологът д-р Евгени Гинев - доскорошен зам.-кмет на Раднево.