Деца от Варна събират пари за гвардейска охрана на паметника на Апостола

Мисия Варна

18-02-2014, 20:15

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Учениците от ОУ "Св. Патриарх Евтимий" ще направят първоначално дарение от 400 лева

Ученици от варненското ОУ "Св. Патриарх Евтимий" отправят призив към всички свои връстници в страната за събиране на средства за постоянна гвардейска охрана и вечен огън пред паметника на Апостола на свободата - Васил Левски в София. Децата от Ученическия съвет и Детския парламент към училището предлагат за целта Министерството на отбранатада открие набирателна сметка.

"Ние, учениците от основно училище "Свети Патриарх Евтимий" във Варна , в навечерието на отбелязването на 141 години от най-мрачната за българската история дата - 19 февруари 1873 г., призоваваме всички наши връстници да съберем средства за постоянна гвардейска охрана и вечен огън пред паметника на Апостола на свободата - Васил Левски в София. Ученическият съвет и детският парламент към училището веднага ще направят първоначална вноска от 400 лева, която няма да е единствена. Нека докажем, че сме достойни последователи на Дякона и по подобие на нашите баби и дядовци, които събраха пари за възстановяването на кораба "Радецки", да покажем, че сме истински българи!", казват учениците в своето обръщение.

Още едно варненско училище подготвя интересна инициатива за 19 февруари – в СОУ "Неофит Бозвели" организират състезание "Лъвски скок". То ще се проведе от 12:30 ч. във физкултурния салон на школото.