За три дни 900 души са подкрепили идеите на АБВ във Варна

900 души в област Варна са заявили официално подкрепата си към АБВ. Инициативата вече има и своето първо представителство в морския град. В близките дни предстои нейни офиси да бъдат разкрити в Провадия, Девня и Дългопол, както и в други населени места на региона. Това съобщи в ефира радио К2, членът на инициативната група на АБВ – Варна Боян Димитров.

Димитров посочи, че ще работи за листата на АБВ с водач Ивайло Калфин, защото според него тя ще осигури необходимата алтернатива за много от разочарованите от политическата ни система избиратели, а крайният резултат ще бъде увеличаване на влиянието на социалистите в Европейския парламент.

В отговор на журналистически въпрос свързан с БСП и реакцията на нейното ръководство спрямо АБВ Боян Димитров посочи, че няма никакви различия с колегите си от местните структури на социалистическата партия. Според него неразбирателството е единствено с ръководството на БСП и е свързано с някои негови решения по отношение както на вътрешната, така и на външната политическа линия, която в момента следва партията.

С колегите ми от БСП имаме общи цели, но различен път, заяви Димитров, според когото един от девизите на обединена Европа „Единство в многообразието“ е напълно приложима в случая сентенция.

Димитров коментира и опитите за нагнетяване на етническо напрежение от последните няколко дни. Той подчерта, че българския народ отдавна е доказал своята съпричастност и толерантност към другите етноси и подобно напрежение в България се насажда по изкуствен начин.