След случая с гореното куче: Гигантски глоби за мъчителите на животни

От общината ще са безмилостни към жестокостта, почват яки проверки

Без компромис и с глоби в особено големи размери ще бъде награждавен всеки, който прояви жестокост към животни в Бургас. Това решение взеха от общинска администрация след като беше разпространена информация за брутално обгаряното и измъчвано кученце в района на ромския квартал "Победа".

Община Бургас изпрати официално писмо до Полиция и Прокуратура във връзка с нечовешката жестокост, проявена към кучето Любчо, намерено пребито и изгорено, но живо, както BurgasUtre вече писа.

В писмото от администрацията напомнят, че миналата година създадоха специална зооинспекторска служба. Една от най-важните й задачи е да следи за спазване на хуманното отношение към животните. Община Бургас има силното желание и може да помага в случаи като този с Любчо, като съдейства активно на останалите институции.

Водена от убеждението, че онзи, който е жесток с животните, няма как да е мил с хората и представлява обществена опасност, Община Бургас предупреждава:

Ще наказваме всяка подобна проява по разрешения ни от закона начин, а той е налагане на СОЛИДНА ГЛОБА!

През 2013 година зооинспекторите са съставили на нарушителите множество актове. С един от тях е наложена глоба от 400 лева на собственик, който е държал кучето си продължително време без храна в тясно, тъмно помещение.