Борисов: Можем да им даваме още много и пак да ни останат достатъчно депутати

Увеличаваме капацитета на партиите, които не могат да се подготвят

ГЕРБ ще обяви кандидатите си за евродепутати след конгреса на Европейската Народна Партия в Дъблин на 6 март, това каза в Оряхово лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпрос, как вървят номинациите за евродепутати, Борисов заяви: "Владо Уручев е номиниран от доста от организациите. Аз не им се меся, да могат да ги подредят, хем да оценят старите евродепутати, които са били, хем ако има нови. Томислав Дончев върви добре в номинациите. Подобни хора, които след като бъдат номинирани, ще ги прегледаме и надявам се за конгреса в Дъблин на 6 март вече ще ги обявим".

Ние сме голяма партия, ковачница на кадри, даваме на много партии, които не могат да се подготвят, увеличаваме им капацитета. Така че, като цяло е добре за политическия живот, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно това, че депутати сменят една политическа партия с друга. Борисов се съгласи, че това не е правилно. "Повтарям - ние сме голяма партия можем да им даваме още много и пак да ни останат достатъчно. Не ме тревожи това. Важни са ми кметовете и това, което те правят, защото всъщност то е пряко за доброто на хората. Това ми е важно", каза Бойко Борисов.
На структурата на ГЕРБ в Оряхово, той пожела - да бъдат по-активни в следващия мандат. Да се преборят не само с проекти. В този град трябва да се вкарат 2 – 3 милиона лева за преасфалтиране. Просто не ми хареса инфраструктурата", каза Борисов.