За няколко месеца движението на градския транспорт около Лъвов мост се променя

Вижте кога и къде

Въвежда се временна организация на движението при изграждане на пътен възел „Лъвов мост”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 7.00 часа на 23 февруари 2014 г. до 24.00 часа на 01 юли 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Сливница" от ул. „Г.С. Раковски” до бул. „Христо Ботев” и се пропуска трамвайното движение по бул.”Кн.Мария Луиза”.

Движението на превозни средства се организира двупосочно в южното пътно платно на бул. „Сливница”. Включване на движението в южното пътно платно започва от ул. „Г.С. Раковски” и се възстановява през моста на бул. „Христо Ботев”. Разрешено е преминаване през площад „Лъвов мост” напречно на бул. „Сливница’.
Движението на трамвайни маршрути №12 и 18 остава без промяна.

Промяна в маршрута на автобусни линии:
Линии №№ 11, 86, 309, 310 –променят маршрута си от пл. Сточна гара по северното платно на бул. „Сливница", наляво през моста на ул. „Г.С. Раковски", надясно по южното платно на бул. „Сливница", надясно през моста на бул. „Христо Ботев", наляво по северното платно на бул. „Сливница" и по маршрута си. В обратна посока не се променят – движат се в южното платно на бул. „Сливница".
В посока бул. „Христо Ботев" за автобусите се разкрива временна спирка „пл. Лъвов мост” в южното платно преди пл. Лъвов мост.

Закриват се спирки „пл. Лъвов мост” и „ул. Княз Борис І”, намиращи се от страната на северното пътно платно на бул. „Сливница".

Линии № 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413 в посока Централна гара променят маршрута си от пл. Сточна гара по ул. „Константин Стоилов", наляво по ул. „Козлодуй", надясно по бул. „Княгиня Мария Луиза" до Централна ж.п. гара и по маршрутите си. В обратна посока не се променят, движат се в южното платно на бул. „Сливница".

В посока Централна гара автобусите ще спират на следните съществуващи спирки:
Спирка „пл. Сточна гара”, намираща се на ул. „Константин Стоилов", след кръговото движение на пл. Сточна гара, съществуваща за автобусни линии №№ 79 и 309.

Трамвайна спирка „ул. Козлодуй”, намираща се на ул. „Козлодуй", преди кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза", съществуваща за трамвайна линии №№ 3,4 и 18.

През целия период на строителството на транспортен възел „Лъвов мост” тролейбусни линии № 6 и 7 ще се движат по временни маршрути.

Тролейбусна линия № 6 – променя се от бул. „Сливница" наляво по ул. „Д. Петков", наляво по ул. „Подп. Калитин", надясно н-з Надежда, бул. „Княгиня Мария Луиза", надясно по ул. „Опълченска", надясно по бул. „Сливница" и по маршрута си до ж.к. Люлин-3.

Тролейбусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в променения участък от маршрута.
Разкриват се две временни спирки в посока Надлез Надежда: спирка „ул. Димитър Петков" на ул. „Димитър Петков" преди ул. „Враня"; спирка „ул. Шумен" на бул. „ген. Н. Столетов" преди ул. „Охрид".
Тролейбусна линия 7 – променя се от бул. „Сливница" надясно по бул. „Опълченска", бул. „Ген. Скобелев", НДК – тунел, бул. „Васил Левски", кино Одеон, бул. „Патриарх Евтимий", бул. „Ген.Скобелев", бул. „Опълченска", наляво бул. „Сливница" и по маршрута си до ж.к. „Люлин”-3.

Тролейбусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в променения участък от маршрута.