Руски милионер купува замъка на Брендо в Лозенец за 27 милиона евро

Богаташът вече броил 1,5 млн капаро

Евелин Банев - Брендо ще продава перлата в хотелиерската си корона. Според мълвата луксозният му комплекс край Лозенeц - "Малтийски замък", ще премине в ръцете на нов собственик. Интерес към „бижуто“ проявявал тайнствен руски мултимилионер, който дори вече броил парите за капарото. Говори се, че това бил 63-годишен бизнесмен, който до 1995 година е бил капитан на атомна подводница.

След като захвърлил униформата и фуражката и преминал в отбора на пенсионерите, бившият подводничар се посветил на бизнеса и започнал изгодна търговия със спецпродукция. Така той бързо натрупал несметни богатства, съобщава "Блиц". Информирани коментират, че въпросният мултимилионер вече се бил свързал със съпругата на арестувания наркобос Моника Добринова. Руснакът наброил на щерката на Сашо Бицианито 1,5 милиона евро, с които капарирал имота.

Брендовица и руският паралия започнали преговорите още в началото на годината. Сделката се проточила много, защото всеки отделен детайл бил съгласуван с Банев. А той в момента е „клиент“ на Централния софийски затвор. Говори се, че бившият подводничар се е споразумял със съпругата на Брендо за целия ваканционен комплекс да й плати 27 милиона евро, като парите трябва да се издължат до 30 юни 2014 година. "Малтийски замък" край курортното селище Лозенец е по-укрепен дори и от средновековна крепост и е оборудван с охранителна техника. Обзаведен е по последен вик на техниката и мебелировката, има плаж, както и няколко външни и вътрешни басейни.