ЦСКА взе трите точки в Бургас след драма в самия край на мача

Грешка в отбрана лиши акулите от заслужено равенство срещу "червените"

Отборите на Черноморец и ЦСКА изнесоха добър мач за родните стандарти, пред около 3 000 зрители на стадион Лазур в Бургас. Домакините започнаха много нахъсано мача и още в 1-та минута Апостол Попов спря непозволено откъсващия се към вратаря Мболи, Гoдфред Бекое. От скамейката на Черноморец поискаха наказание за бранителя на армейците, но противно на очакванията главния съдия Никола Попов, дори не предупреди бранителя в червено.

В следващите минути отново домакините бяха по-активни и на няколко пъти накараха Мболи да покаже класа. И вратарят на Черноморец Живкович обаче не скучаеше след като му се наложи да спасява изстрел на Ивайло Чочев.

Малко след това Ванчо Траянов бе близо до отбелязването на гол, но и неговият изстрел бе спасен. До края на полувремето двата отбора не направиха нищо запомнящо се пред вратите. В 32-та минута защитникът Яни Пехливанов получи контузия при единоборство и бе заменен от дебютанта с екипа на акулите Александър Дамчевски.

Второто полувреме също предложи много емоции на зрителите. С течение на мача ЦСКА започна все повече да се задържа в половината на Черноморец, а акулите опитваха да притесняват съперника чрез контраатаки. От поведението на двата отбора се виждаше, че отборът на Черноморец се задъхва и при една от поредните атаки на ЦСКА отличен пас на Гъргоров към Тони Силва и удар с глава, доведе до първо попадение във вратата на Живкович. Така в 72-та минута армейците поведоха в резултата.

Черноморец веднага опита да отвърне на удара, но вместо това Косоко само 3 минути по-късно можеше да сложи точка в спора. Той бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но Живкович излезе навреме и спаси. При ответната атака, Симеон Райков стреля от фаул пред вратата на гостите, но топката срещна стената. В 79-та минута Фонсека бе оставен непокрит в полето и с хубав удар от въздуха направи безпомощен Мболи за 1:1.

След гола атаките към двете врати продължиха, като и двата отбора опитаха да променят резултата, който явно не ги устройваше. Така в самия край Валентин Илиев с глава донесе победата след изпълнение на ъглов удар. Вратарят Живкович не прецени излизането си добре, увисна и Валентин Илиев донесе победата за своя отбор.

Голмайстори: 0:1 Тони Силва (72), 1:1 Карлос Фонсека (79), 1:2 Валентин Илиев (90)

ЧЕРНОМОРЕЦ: 1.Младен Живкович, 13.Траян Траянов, 17.Ванчо Траянов (к), 20.Яни Пехливанов (35-21.Александър Дамчевски), 23.Чико Гомес, 25.Крум Стоянов, 30.Лъчезар Балтанов, 11.Симеон Райков, 45.Славчо Шоколаров, 87.Карлос Фонсека, 10.Годфред Бекое

ЦСКА: 92.Райс Мболи, 21. Венцислав Василев, 14.Валентин Илиев (к), 19.Апостол Попов, 37. Жереми Фо-Поре, 5.Тодор Янчев, 11.Неманя Милисавлевич, 18.Ивайло Чочев, 23. Емил Гъргоров, 17.Мартин Петров (58-20.Oмар Косоко), 26. Гуидо Ди Вани (65-7.Тони Силва)

Бургас, стадион "Лазур" 3000 зрители
Съдия: Никола Попов