Баба Марта ще закичи с мартенички деца и животни в старозагорския зоопарк

Традиционният празник на зоопарка ще започне в 11.00 часа,a входът ще бъде безплатен

На 1 март всички гости и обитатели на старозагорския зоокът ще получат мартенички от Баба Марта, съобщиха от пресцентъра на общината.

Традиционният празник на зоопарка ще започне в 11.00 часа и входът ще бъде безплатен - като жест към приятелите на животните. Много музика, песни и добро настроение обещават организаторите на проявата. В програмата ще се изявят малките изпълнители от Вокална студия „Усмивки“ и Детския хор за народно пеене „Жарава“ при читалище „Родина-1860“, както и децата от ДДЛРГ „Незабравка“. 

Баба Марта ще върже на вратлетата на две от тазгодишните „бебета“ на зоопарка по една голяма мартеница, с пролетните символи за здраве ще бъдат закичени и клетките на останалите обитатели на зоопарка. 

Присъстващите на празника деца могат да станат част и от пленера на открито, в който ще се включат талантливите художници от Школата по изобразителни изкуства при НЧ „Родина-1860“. Белите и червени мартенски символи са изработени от сръчните ръце на мъжете и жените от Дневния център „Св.Св. Козма и Дамян“. 

„Лакомства и сладкиши ще има за всички момченца и момиченца”, обещават организаторите от Община Стара Загора.