Какво ще се случи, за да не са изборите 2 в 1?

Борисов: Няма дясноцентристка и нормална демократична партия, която да даде и час повече на това правителство

Няма дясноцентристка и нормална демократична партия, която не ден, час да даде повече на това правителство. Това каза пред журналисти в парламента Бойко Борисов.

В коментар на това, че „България без цензура” ще подкрепя правителството до изборите, Борисов заяви: „Това е тезата на БСП и ДПС. Нито за момент това не ме учуди като изказване. Къде е логиката 25 май да има избори и след 3 - 4 месеца пак държавата да харчи 20 милиона за нови избори? Какво ще се случи през лятото – юни, юли, август, за да похарчим нови 20 милиона? Освен да се увеличи дългът и да се откраднат още пари от тази коалиция. Какво ще се случи, за да не са изборите 2 в 1”, попита лидерът на ГЕРБ.

„С този си отговор, той отговори на основния въпрос, че тези депутати подкрепят БСП и ДПС. Няма абсолютно никаква логика да кажеш – май месец избори, септември пак. Още повече, да допуснем, че септември има избори и ново правителство – точно тогава това правителство трябва да направи новия бюджет на държавата. Това правителство ще влезе с 5-6 милиарда по-малко и с близо половин милиард и унищожен кредитен рейтинг не само на държавата, а и на НЕК”, подчерта Бойко Борисов.

„Как тогава правителството ще си направи бюджета? И ще влезем следващата зима с правителство, което виси във въздуха. Отново тежки дни, отново пропуснати години за тази държава. Къде е логиката партия, която не се е явявала на избори, да държи парламентарното мнозинство на БСП и ДПС. При тези антилогични, неестествени състояния на държавата, нищо добро не ни очаква”, заключи Борисов.