Борисов: Аз съм заловил толкова наркотици, колкото тези хора не са гледали във филми

Лидерът на ПП ГЕРБ заяви днес в кулоарите на Народното Събрание, че подкрепя с две ръце всяка инициатива в борбата с престъпността. „Не случайно аз съм носител на всички полицейски ордени в света и всички големи служби в света са ме признали. Аз съм заловил толкова кокаин, хероин, амфетамин, колкото тези хора не са гледали филми за подобни операции”, каза Бойко Борисов.

Бившият премиер изрази мнение, че за да си позволява някой да провежда акция „Чисти ръце”, първо трябва да има чисти ръце. „Не можеш да ги миеш със сапун и да викаш – ръцете ми са чисти, а аксесоарите по ръцете да са ти за стотици хиляди лева и да си ги показваш по камерите. Никого не визирам. Като си ги показваш по камерите, хората ги гледат и виждат аксесоари за по 40-50 хиляди лева – на предаване показваш. Какви чисти ръце? Хора, които не могат да разпознаят на една снимка кой е, да им дадеш да провеждат „Чисти ръце”. Бойко Борисов изрази недоумението си от това, че хора, които не могат да разпознаят лица на една снимка и посочват самия него, набеждавайки го, могат да провеждат подобна операция. „Те гледат снимката и викат – „Това е Борисов”, а то не е Борисов. Тези хора ли ще провеждат операция „Чисти ръце”?... И ръчичките са ми чисти, и аксесоари нямам, и къщичката си ми е там, където съм се родил. Аз не съм дошъл от никъде, да се населя там. Както те дойдоха отнякъде, знам ги прекрасно тези момчета. Години наред всеки ден, през ден, майките им, близките им: ама моля ти се, подкрепяй го, дай, пази го, ама ще ме ожениш ли, ама ще ме кръщаваш ли… Идват при мен и ми викат: „ти си най-големият, ти си единственият” – преди една година. „Ти си най-големият, без теб не може, държавата ще се разпадне, браво на теб. Сега излиза и вика – ще ме арестува. Как с голо дупе, таралеж ще мачкаш”, попита лидерът на ГЕРБ.

Във връзка с готовността на президента да наложи вето върху част от Изборния кодекс, Бойко Борисов заяви: „Така е преценил, така е решил. Не мога да коментирам действията на президента. Знам, че този Изборен кодекс е старият Изборен кодекс и че лъжеха 8 месеца обществото, че ще правят нов Изборен кодекс, за да отдалечат колкото може повече времето от избори. Това е безспорната истина. Г-жа Манолова лъга, лъга, лъга, какви ли пиари не си прави с неправителствените организации и накрая същия кодекс – уж нов”.

Бойко Борисов коментира и проектите по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. „С тези 500 милиона лева, те ще подлъжат - с по 1, 2, 5 милиона на общините и след това ще чакат за няколко милиарда кофинансиране от държавата. В Плевен им дават 2 милиона за спортна зала. Само че спортната зала струва 13 милиона. Каква им е целта? Да откраднат тези 2 милиона през проектиране и плевенчани ще видят купища хартии – проект. В същото време, като дойде следващото правителство, ще зададат въпроса – защо ГЕРБ унищожават фирмите, защо не дадат 13 милиона сега на Плевен да направят зала? Откъде да ги вземат? За Варна - 30 милиона за Съдебна палата, само че тя струва 80 милиона. С тези пари ще направят подземията до първия етаж и след това ще кажат – ГЕРБ унищожава бизнеса, не дава другите 60.” Лидерът на ПП ГЕРБ вметна, че колкото повече настоящият финансов министър се показва, толкова повече на хората им домилява за Дянков. „Затова, докато има още малко разум, ако има, в Орешарски, нашето предложение е това да се случи, но по европейски проекти в периода 2014 - 2020 година. С тези 500 млн. лева финансираме 20 % от проектите и другите 80 % си ги вземаме от Брюксел. В държавата реално ще влязат 2,5 млрд.”, посочи Бойко Борисов. „Кофинансиране за площадче, за тротоарче, за заличка – все проекти, по които европейски програми и тези кметове ще се научат, ще си кандидатстват и ще си ги спечелят. С тези парички, с които сега това правителство подлъгва кметовете, след това пак ще пищят като преди четири години – ама ГЕРБ убива бизнеса. Ама кой бизнес убиваш?! Ти си му дал 2 млн. лева, трябва някой да му даде 13 млн. след това. Как? От вашите пари, от нашите пари, няма как да стане”, заяви бившият премиер.