Бургас - кандидат за Европейското по лека атлетика в зала през 2019-та

Спорт

27-02-2014, 15:11

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кабинетът отпусна 5 милиона за „Арена Бургас”

Залата ще бъде за минимум 6500 зрители, а леката атлетика ще бъде основният спорт, който ще се провежда в това съоръжение

Бургас може да се кандидатира за домакин на Европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019-та година. Първоначалното финансиране от 5 млн. лева за новата спортна зала "Арена Бургас" в града вече е факт. 

Средствата обаче ще стигнат само за проектиране и за първите етапи на строителството, т.като цялата сума за изграждането на обекта по предварителни разчети възлиза на около 30 млн лева. Първоначално идеята беше спортното съоръжение да бъде завършено до 2015 година, но закъснението на финансирането отложи започването на мегаобекта. Новата многофункционална спортна зала трябва да бъде построена на мястото на старите казарми в коплекс Изгрев. Земята и сгеадите, които се намират там вече са Общински, след като от Военното министерство прехвърлиха правото на собственост.
"Залата ще бъде за минимум 6500 зрители, а леката атлетика ще бъде основният спорт, който ще се провежда в това съоръжение. С тази зала вече заявихме потенциалната кандидатура на Бургас за домакинство на Европейското първенство в зала след пет години“, каза за NEWS7 президентът на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.
В момента има готовност за проектиране и стартиране на обекта, а паралелно с това ще се търсят и възможности за намирането на средства за неговото цялостно изграждане.