Операта в Пловдив намига за 8 март с премиерата „Жени на ръба...”

Пловдив Лайф

07-03-2014, 07:27

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В съвременните миниатюри има балет, има хумор, има... мъже

С леко намигване четири водещи хореографки разкриват за какво обичат да си говорят жените в танцовия спектакъл „Жени на ръба...” на Държавна опера Пловдив. Премиерата неслучайно излиза в най-дамския месец на годината. В съвременните миниатюри има балет, има хумор, има... мъже. Директорът на балет „Арабеск” – Боряна Сечанова, заедно с изтъкнатия танцов педагог Анна Пампулова и хореографите на „Арабеск” Олеся Пантикина и Мила Искренова споделят открито чрез танци за общуването си с мъжкия пол в стил „Сексът и града” на 7 и 13 март в Дом на културата. Спектакълът представя нов тип забавление за младата публика, както и любопитни теми за размисъл на обвързаните и търсещите любовта. 
Хореографията е изградена по вариации от Моцарт, шедьоври от барока  и фолклор от Персия в стил Буда бар. В танцовите миниатюри се преплитат сюжети от историята за Дон Жуан, за граф Дракула, както и легенди от Изтока. Костюмите са на художниците Яна Дворецка и Цветана Петкова-Стойнова. Сценограф на спектакъла е Петър Митев.
Хореографите споделят, че „Жени на ръба...” не е балет във чиста форма, а театър, в който историята се разказва чрез изразните средства на съвременния и класически танц. Балетистите от пловдивската опера разкриват, че репетициите преминават с много смях и всички участници се надяват публиката искрено да се забавлява! Билети за премиерата на „Жени на ръба...” се продават на касата на операта в Концертна зала.