Трифон Митев: БСП се възползват от хората не в обществен интерес

Старозагорският социалист определи изключването на хора заради АБВ като безполезно

Старозагорският социалист Трифон Митев определи изключването от БСП на Георги Първанов и още девет души като безполезно.

Митев е приближен на Евгений Желев /бивш здравен министър и бивш кмет - два мандата на Стара Загора/, когото партията изключи в петък. Изказването му бе разпространено от пресцентъра на АБВ.

Според Митев, е некоректно да се внушава, че Георги Първанов и неговите съмишленици са се самоизключили от БСП. "Янаки е юрист, би трябвало да знае Устава. Особено по въпроса за проф. Близнашки!", каза той. Трифон Митев изразява позиция, че всеки в партията и извън нея са наясно, че "принципите са нарушени най-напред от председателя на НС на БСП? И то не веднъж. Нали затова днес е подпалена старозагорската партийна организация! И само тя ли?"

Социалистът недоумява какво искат от ръководството на БСП да покажат с посягането на знакови личности в БСП. "Сила, воля, уж принципност? И да пораснеш с това?", пита Митев.

"Иначе с двама – трима души поне от „Позитано“ отдавна не сме в една партия. Аз съм в БСП, макар и с АБВ. Те не знам къде са, въпреки че са на четвъртия етаж. Но злоупотребяват с вярата и доверието на стотици хиляди хора. И се възползват от тях съвсем не в обществен интерес. Всъщност, приключвам с темата и карам напред: „Ти закъсняваш понякога, истино, но винаги идваш при нас!“", завършва Митев, който е най.дългогодишният председател на общински и областен съвет в Стара Загора. Единственият спечелил местни избори след 1990 г. от  името на БСП. Депутат от Коалиция за България в 40 НС. Журналист, общественик, издател.