Усилено се работи по реконструкцията на градския парк „Свети Георги”

Мисия Добрич

12-03-2014, 13:32

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Крайният срок на ремонтните дейности е 30 юни

Продължават дейностите по реконструкция на градския парк „Свети Георги”, съобщи инж. Надежда Петкова, зам.-кмет на Община Добрич.

Съобразно графиците и метеорологичните условия, екипи вече са започнали полагане на нова настилка на алеите. Това е причина за временно ограничаване на достъпа до някои от тях, където се работи. Изгражда се алеята в зоната до ресторант „Лебед” край парковото езеро. Нейната визия ще напомня фигури от българска черга. Започва бетониране и на алеята, която започва от розариума и стига до паметника. Приключи  бетонирането на езерното корито, реконструирани са мостовете.

Предстои полагане на плочи като настилка и подмяна на осветителни тела. Повече от двеста дървесни видове и около две хиляди храста ще бъдат засадени в парка. Разсадите вече са пристигнали и се изчаква подходящо време за засаждането им.

Обновяването и модернизирането на парка е в рамките на проект на Община град Добрич, на стойност над 4 990 000 лв. Припомняме, че проектът включва освен ремонт на парковите алеи и подмяна на паркови аксесоари, също обособяване и изграждане на различни зони - скейтпарк, ледена пързалка, трасе за екстремно колоездене, арт сцена.