Добруджа 07 тръгва за полуфиналната среща от турнира за Купата на България.

Спорт

13-03-2014, 00:32

Снимка:

Изида

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Мъжкият волейболен тим на Добруджа 07 ще отпътува в четвъртък за столицата, където ден по-късно е полуфиналната среща от турнира за Купата на България. Съперник на добричлии, водени от старши треньора Мирослав Живков и неговия помощник Атанас Лазаров, е съставът на Марек Юнион-Ивкони. Двубоят е на 14 март от 15 часа в зала "Христо Ботев" в София, а веднага след този мач е другата полуфинална среща Левски Бол - Монтана.
Добруджанци, които са новаци в Суперлигата, направиха изключително добър сезон, който ги класира за плейофите. Силното представяне продължи и за Купата, където във втория кръг преодоляха Арда с категоричното 3-0, а на четвъртфиналите извърлиха миналогодишния финалист ЦСКА с 3-2 гейма.
Съперникът на полуфиналите е настоящ носител на трофея и лидер след редовния сезон в първенството с 22 победи и нито една загуба.
„Ще разчитам на всички налични състезатели. В отбора ни има волейболисти с леки контузии, но се надявам да бъдат на линия за срещата. Срещу нас имаме един силен отбор с много добра селекция. Нашата цел е да се получи красив волейболен мач, в който всеки един от нашите състезатели да покажат своите върхови възможности и да извлечем максимума от срещата”,
заяви за пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07 наставникът Мирослав Живков.