Нова порция хубаво кино на София Филм Фест в Пловдив днес

Мисия Пловдив

17-03-2014, 09:45

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Заповядайте!

С нова порция хубаво кино започва новата седмица.

От 18,30 часа в Арена Фламинго пловдивчани ще могат да видят "Шърли: представа за реалност". Тринадесет картини на Едуард Хопър представят поредица моменти от живота на несъществуващата актриса Шърли, преплитайки се във впечатляващ синтез на изобразителното изкуство и киното, личната и политическата история.

Късната прожекция е от 20,45 часа, когато ще се завърти лентата "Към звездите". Филмът на Дейвид Макензи ни запознава с Ерик – тийнейджър с избухлив характер и с проблеми със закона, който е преместен в затвор за възрастни, въпреки че е непълнолетен. След като е изпратен в същия затвор, в който отчужденият му баща излежава собствената си присъда, положението на Ерик става още по-тежко. Когато и без това нажежените им взаимоотношения ескалират, Ерик получава предложение от доброволец терапевт да се включи в група за взаимопомощ. Така момчето за първи път действително се замисля за живота и действията си.

И още!

Поради огромния интерес първата част на филма на Ларс Фон Триер "Нимфоманка" ще има извънредна прожекция в сряда от 18,30 часа.

Предварително обявения по програма "Краят на омагьосания кръг" пък ще бъде прожектиран в от 16,15 часа. Входът за филма е свободен.

Заповядайте!