Само за жени! 8 признака, че жената спешно се нуждае от секс

Животът

19-03-2014, 10:18

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Мили дами, не позволявайте ангажиментите или високите претенции да ви лишават от редовен секс. Ползите за здравето от него многократно са доказвани, но той ни прави и по-уверени и мотивирани. Затова, ако забележите няколко от признаците по-долу, веднага хващайте гаджето (или някой симпатяга, ако сте необвързани) и хайде в леглото, пише tribali.info.

 

 1. Имате постоянна депресия или всичко наоколо ви дразни

По време на половия акт в тялото ни се отделя хормонът ендорфин, наречен още хормонът на щастието. Той ни кара да се чувстваме добре и да приемаме света по-положително. Не случайно след оргазъм, всичко ни се струва толкова красиво.

 

2. Постоянно забравяте или ви е трудно да асимилирате информацията

Американски учени са доказали, че по време на секс кръвообращението се засилва и до органите по-бързо достига кислород. Включително и до мозъка. Може да ви прозвучи странно, но докато се отдават на интимни ласки, дамите увеличават и своето IQ.

 

3. Диетите ви нямат ефект

Сексуалната диета действа винаги обратното – не сваляте, а трупате килограми. Който каквото и да ви говори, най-добрият фитнес може да се прави вкъщи. Не вярвате? Ще ви кажем, че тридесет минутен секс изгаря точно толкова калории, колкото 15 минути бягане на пътеката. Кое от двете, обаче, е по-приятното?

 

4. Гриповете не ви подминават

Вярно, че в сезона на настинките никой не е застрахован, но също така е вярно, че редовният секс укрепва имунната ни система. Или с други думи – по-добре пари за презервативи, отколкото за лекарства.

 

5. Често нещо ви боли

Най-доброто и естествено болкоуспокояващо е ендорфинът, който, както вече казахме, се отделя по време на секс. Освен това при жените половият акт стимулира и синтеза на естроген, който пък се свързва с облекчението на ПМС.

 

6. Не спите добре

И тук можем да ви говорим за синтез на хормони и влиянието им. Но всеки от нас от опит е видял едно – след бурен секс се спи като бебе!

 

7. Изведнъж се състарихте

Поглеждате в огледалото и с ужас установявате, че са се появили нови бръчки, които сякаш преди дни не бяха там. Редовният секс увеличава производството на колаген, който е страшно важен за гладката и свежа кожа на дамите. Освен това той стимулира и производството на прогестерон, който път успешно се бори с акнето.

 

8. Станала сте голяма злобарка

Не стига, че светът ви е крив, ами с размах наказвате всички останали за това. Обиждате, крещите, държите се подло, унижавате, близките все по-рядко ви търсят, а кучето ви се крие под леглото още щом чуе, че отваряте входната врата. Честно ще ви кажем, че картинката е отвратителна. Вместо да гледате като сериен убиец и да съскате злобно, по-добре се отдайте на страстен секс. Няма по-добро лечение в случая от него.