Помагат на младите в ромските махали за да не са жертви на насилие

Животът

19-03-2014, 15:49

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Правителството ще вади ромите от гетата

Доброволци тръгват да разясняват на връсници права и методи за помощ при риск

"Образованието е най-мощното оръжие с което може да промените света" - с тази философия на Нелсън Мансела от асоциация "Деметра" в Бургас тръгват на поход за информиране на младите хора в бедните и ромсик квартали на Бургаско. Те ще посеят всички училища за да разяснят на младите хора до 18 години правата им, както и начините да не стават жертва на дискриминация и насилие.

"Обща цел на настоящият проект е насърчаване на демократичните ценности, включително защита на правата на човека. Неговата основна цел е да бъдат развити в младите хора  общоевропейски ценности и познания за специфични въпроси, свързани с правата на човека и борба  с антисоциално поведение, чрез включване на младежите в „Клубове по човешки права“", обясниха от асоциацията.

Те предвиждат освен различните метои за информация да спомогнат за образуване на добри кантакти и кръгове, чрезз които младите да помагат на своите връстници.

"Вярваме, че образовайки младите хора в техните права, ще постигнем промяна в начина на мислене и действия, към един по-добрър и мирен свят", твърдят още инициаторите.