Добрютро: Любимите актьори от сериала „Ало, ало” се срещат с фенове

Тази вечер пред широката публика ще бъде излъчен непоказван досега епизод

Актьорите от британския сериал „Ало, ало” са в София и ще вземат участие в тазгодишното издание на фестивала „София филм фест”.

Непоказван досега епизод "Завръщането на "Ало, ало!" (The Return of 'Allo 'Allo!) ще се състои на 20 март (четвъртък) от 20:30 ч. в кино "Люмиер" и на 21 март от 16 ч. в Дома на киното. Всеки почитател на сериала ще има възможността да се снима с любимците си и да получи автограф от тях след прожекцията днес.

„Завръщането на Ало, ало” е специален епизод, заснет за 25-годишнината на сериала.

В него виждаме как любимият ни съдържател на кафе Рене е седнал да пише мемоарите си в следвоенно време и има нужда от помощ за запълване на големите дупки в спомените си. Следват трийсет минути, в които ще се насладим на нови сцени с познатите муцуни, както и на кадри от старите ленти, преплетени с интервюта на оригиналния каст и поглед към историята на сериала.

„Ало, ало” е комедиен сериал, който се излъчва по британската телевизия BBC в периода 30 декември 1982 г. – 14 декември 1992 г. Авторите са Дейвид Крофт и Джеръми Лойд, които заимстват идеята от известния британски сериал "Тайната армия", излъчван 5 години по-рано.

Историята на един от най-обичаните филмови поредици, излъчвани първоначално у нас през 2001 г., разказва за съдържателя на малко френско кафе Рене Артоа (Гордън Кей). На него почти през цялото време му трябва да се справя с по няколко неща едновременно – множеството връзки със сервитьорки, запазване на брака, щастието на немските войници, които посещават заведението, помощта на войниците от местния клон на френската съпротива и тн.

Сериалът показва до голяма степен Рене като страхливец, който трябва да задоволява и французите, и германците. Както и да помогне за укриването на двама английски пилоти, които не знаят и думичка френски...

Сред останалите по-важни герои са – лейтенант Грубер, немски танкист-хомосексуалист (изигран от Гай Синър), жената на Рене – Едит (покойната канадска актриса Кармен Силвера), злият хитлерист Ото Флик (Ричард Гибсън), който в крайна сметка винаги бива надхитрен, и др.